Dubbeldam starttijdelijk met..........

In het pand van de De IJswinckel op Damplein 1a zit sinds kort een tijdelijke kledingwinkel. Gitta Leijdsman en dochters Demy en Romy openden hier Allora. Negentig procent van de kleding is van Italiaanse merken en dat heeft een reden.

In de winter staat het pand van De IJswinckel leeg en dat bracht hen op een idee. Demy: “We zijn altijd al met kleding bezig geweest en wilden eens kijken hoe het is om een eigen winkel te hebben. Dat we het pand van De IJswinckel hiervoor kunnen gebruiken is natuurlijk ideaal. En er staan een aantal tafeltjes waar klanten wat kunnen drinken.”

De IJswinckel verdwijnt niet
Allora is een pop-up store. Dat betekent dat de winkel in het voorjaar weer verdwijnt om plaats te maken voor De IJswinckel. “Natuurlijk willen we ergens anders onze winkel voortzetten. De komende maanden kijken we wat de mogelijkheden zijn in Dordrecht.”

Italiaans tintje
De naam van de boetiek is Italiaans en betekent ‘dus’. Veel Italianen beginnen hun zin met het woord allora. Ook is er een andere reden voor de gekozen naam. “Ongeveer negentig procent van de kleding die we verkopen is van Italiaanse merken”, vertelt Demy. “We gaan zelf graag op reis naar Italië en shoppen daar dan voor kleding. Italianen hebben een leuke kledingstijl en zijn zo goed gekleed. Het komt overeen met wat we zelf leuk vinden, want we nemen altijd zakken vol kleding mee terug naar Nederland. Extra leuk dat we dit nu zelf kunnen verkopen. Hoe ik de kleding die we hier verkopen zou omschrijven? Casual chic voor jong en oud.”


Exclusieve items
Als je bij Allora shopt, weet je dat je niet snel iemand tegenkomt met hetzelfde item. “We kopen maximaal drie stuks van hetzelfde kledingstuk in verschillende maten, soms zelfs maar ééntje. Zo blijft het exclusief. Sommige items zijn ook iets anders dan anders. Denk bijvoorbeeld aan een jasje dat ongelijk valt.”

“We hebben inmiddels al een paar vaste klanten die hier langskomen en tegelijkertijd wat drinken. Zo’n soort kledingwinkel wordt blijkbaar toch gemist op het Damplein. Daarom gaan we verder kijken naar de mogelijkheden hier. Als de IJswinckel weer opent, willen wij graag een kledingwinkel op een andere plek. Tot die tijd kunnen we het ondernemen testen en krijgen we gelukkig veel leuke reacties.”

Dit zal in de toekomst te vinden zijn op Damplein 66 (Lunchroom)
Op het moment is men druk bezig met de verbouwing en zal binnenkort de opening plaats vinden
BRON: AD in de Buurt