Dubbeldam start


Na het succes van voorgaande edities organiseert gemeente Dordrecht ook dit jaar opruimdagen en pop-up milieustraten in de wijken. Tijdens de opruimdagen kunnen inwoners hun grof afval inleveren. De pop-up milieustraat is er voor inwoners met kleiner afval dat in een grote boodschappentas past. De eerste opruimdag is op 3 april in Oud Krispijn. De pop-up milieustraat gaat op 8 mei van start in Reeland.

Er worden nog regelmatig oude spullen en grof afval naast de ondergrondse containers gezet. Dit is een grote ergernis voor omwonenden en zorgt voor een rommelig straatbeeld. Met de opruimdagen en de pop-up milieustraat wil de gemeente in de wijken laten zien hoe je grof afval en oude spullen goed kunt inleveren. Op zowel de opruimdagen als bij de pop-up milieustraten zijn afvalcoaches aanwezig om inwoners te helpen.

Grof afval inleveren in de wijk
Tijdens de opruimdagen kunnen inwoners grof afval gratis inleveren in de wijk. In de gekozen wijken komen containers te staan voor: grof afval, papier en karton, plastic en piepschuim. Ook kunnen inwoners grote elektrische apparaten zoals wasmachines inleveren. Chemisch afval en bedrijfsafval kunnen niet ingeleverd worden tijdens de opruimdagen. Zijn de spullen te zwaar om te tillen? Wijk voor Wijk is bij elke opruimdag aanwezig. Met de bakfiets halen zij spullen op bij direct omwonenden. Stichting Geef het Dordt pakt spullen aan die nog goed te gebruiken zijn.

De volgende zal plaats vinden in 2024
Data pop-up milieustraten
In deze 7 wijken komt er een pop-up milieustraat:
8 mei: Reeland, Krommedijk/Eemsteynplein
22 mei: Stadspolders, Frida Katz-erf

29 mei: Dubbeldam, Damplein
12 juni: Centrum, Grote Markt
19 juni: Wilgenwende, Buitenplaats
26 juni: Sterrenburg, Eise Eisingahof
3 juli: Staart, Maasstraat