Dubbeldam start


Geopend speelbos De Elzen 

Water speelt een grote rol in het speelbos.
 De huidige steiger wordt vergroot en er komt een nieuwe kreek voor extra speelplezier. Het trekpontje en de waterpomp worden in ere hersteld en er komen stapstenen in het water. Daarnaast worden oude delen opgeknapt en veel nieuwe elementen toegevoegd. Zo komen er een buitenklas, een zintuigenpad, een slingertouw en een tokkelbrug. De huidige wiebelplanken worden hersteld en de klimboom blijft.
Ontdekken
Kinderen kunnen straks weer naar hartenlust spelen en de natuur ontdekken. Er is veel ruimte voor sport en bewegen, voor jong en oud. In het ontwerp is rekening gehouden met kinderen met een beperking, zodat ook zij kunnen komen spelen.
Samenwerking
Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Waterschap Hollandse Delta. Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van het gebied. Bewoners van Dordt, onder wie een groep kinderen van de naschoolse opvang,  hebben inbreng geleverd tijdens twee inloopmiddagen.

KLIK OP POSTER
voor meer informatie

Speelbos De Elzen is helemaal vernieuwd. Wethouder Marco Stam, kinderburgemeester Lucas van Dijk en Sandra den Adel van Staatsbosbeheer
verrichten samen de opening in aanwezigheid van kinderen van de Buitenschoolse opvang die mee hebben gedacht over de inrichting.