Dubbeldam start
Rotondes in Dordrecht staan vaker ter discussie en nu tussen Sterrenburg 1 en Sterrenburg 2

DORDRECHT - Twee ROTONDES tussen Sterrenburg 1 en Sterrenburg 2 staan - in verband met de verkeersveiigheid - ter discussie. Vanuit de gemeenteraad zijn er opmerkingen en vragen gesteld. Fotograaf Wim vd Pol maakte een beeldverslag van de twee rotondes in de ochtendspits.

Al eerder werd de laatste jaren door de politiek in Dordrecht gesproken over ROTONDES en de veiligheid voor alle weggebruikers. (zie een selectie uit nieuwsberichten onder dit verhaal).

Het ging dan over een Rotonde in de Stadspolders, waar vaak naar moest worden gekeken gezien de kans op botsingen tussen het snelverkeer en langzame verkeer. Scholieren werden wel over het hoofd gezien door afslaande automobilisten.

De rotonde in de Dubbeldamseweg Zuid werd ook als een zorgpunt omschreven.

De rotondes in Sterrenburg zitten in de Copernicusweg tussen Randweg en Dubbeldam. De Zuidendijk hoort erbij als vooral fiietsroute.

Vaak gaat het hier ook om afslaand verkeer en mensen, die bijvoorbeeld met de fiets - langer op de rotonde moeten blijven. Sommige waarnemers dringen aan op meer verkeerslessen bijvoorbeeld op school.

Een reactie via face book Dordrecht.net:

"Laten ze eens beginnen met kinderen betere verkeerslessen te gaan geven op de basisscholen!"

Niet dat gekke fietsrondje waarbij ze vooral geleerd worden om te reageren op wat anderen doen, nee gewoon verkeerslessen. Hebben ze later als ze voor hun autorijbewijs gaan ook heel wat aan. Ik krijg steeds meer en meer leerlingen in de auto die totaal geen weet of kennis hebben van het verkeer en de verkeersregels. Het enige wat ze vaak weten is dat je voor haaientanden moet stoppen, en zelfs dat is fout.

Vooral als van alle kanten verschillende verkeersstromen van de rotonde gebruik moeten maken - vooral tussen 8 en 9 uur - zijn er zorgen.